Personal

Mijzelf voorstellen, daar moest ik toch even over nadenken. Ik ben 50 jaar geworden in november 2014. Ik ben alleenstaand en heb twee prachtige dochters van 19 en 23.
Ik ben altijd een zeer actieve persoon geweest, soms te actief. Dat heb ik nu wel ontdekt. Ik werk niet meer sinds 2008. Ik was een animator in een rusthuis. Laat me zeggen dat de animatie ver te zoeken was bij mij, na die eerste jaren thuiszitten. Ik heb zowat alles meegemaakt: een burn-out, een depressie, verschillende operaties, veel rugklachten en uiteindelijk de diagnose van fibromyalgie in 2006.

Ik was nog aan het werken in 2006 en ik dacht bij mijzelf’ ‘ik ga me niet laten vellen door deze diagnose, ik heb al voor hetere vuren gestaan‘. Ja, je kan het al denken wat de redenen waren van mijn uiteindelijke crash in 2008.

De eerste jaren waren simpelweg alsof mijn lichaam er nog was, maar ik wist niet meer waar mijn geest was. Ik was zwaar verslaafd aan pijnmedicatie van het zwaar kaliber en ik heb toen besloten dat dit moest veranderen. Gelukkig is er toen verbetering gekomen door intensieve therapie te volgen en vooral ook mijzelf leren kennen door intensieve gesprekken met psycholoog. Ik moest vooral leren aanvaarden dat ik toch wel op een andere manier zou moeten gaan leven.

Nu ik erop terugkijk heb ik eigenlijk niet stil gezeten. Ik heb alle mogelijke revalidatieprogramma’s gevolgd die er maar waren en ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat het genoeg is geweest. Ik moet in de eerste plaats mijzelf leren kennen en dan stap voor stap leren omgaan met dat nieuw lichaam van mij.

Ik werk nu als een vrijwilliger op een palliatieve eenheid en het dagcentrum en dit ongeveer al 3 jaar. Deze levenservaring heeft me nog meer doen nadenken over het leven. Met als grootste les: draag zorg voor je lichaam.

Mijn nieuw leven ziet er nu zo uit: thuis alles draaiende houden, vrijwilligerswerk, leuke dingen doen als mijn lichaam het toelaat. Verder probeer ik ook veel te lezen, voor zover ik het kan onthouden, ik ben ook een filmliefhebber en ik heb dan mijn blog gestart!

Alles wat ik ooit al gelezen en geleerd heb over fibromyalgie en aanverwanten, hoe je het moet aanpakken en zo veel meer heb ik zelf eerst uitgetest. Ik hoop dat ik met deze blog vernieuwend kan zijn en vooral ervaringen kan delen met jullie.

Voel jullie vrij om je mening te geven op mijn blogs en thema’s. Ik hoop dat ik zelf ook nog kan leren van jullie.

Wanneer je in het leven van richting wil  veranderen, moet je eerst stilstaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s