Gewoontes

Als ik denk aan gewoontes, dan is er zo eentje dat bij mij doorheen de jaren sterk is veranderd.
Communicatie, dit is een een manier om onze gedachten, gewoontes, mening over te brengen.
Voor mij is dit een hele belangrijke factor in mijn leven, meer nog ik heb daar mij beroepsmatig in verdiept en geloof erin wanneer je tracht om open te staan voor een eerlijke communicatie je duidelijkheid schept voor beide partijen.

Wat antwoord jij als men je de vraag stelt”hoe gaat het met je?” Het is eerst en vooral een vraag die men uit beleefdheid, uit gewoonte stelt. Nu ik denk dat velen onder ons antwoorden”het gaat, ça va”. Nu ik deed dit vroeger ook en dan was de communicatie ook vaak afgelopen.De mensen zijn gewoon blij dat je dit antwoord geeft, stel je eens voor dat je zou zeggen”slecht”! Dan heb je twee mogelijkheden het gesprek is afgerond, of de persoon gaat verder vragen.
Dus nu antwoord ik in alle eerlijkheid en als het slecht of minder goed gaat zal ik dit ook zeggen, maar ook zeg ik erbij momenteel….
De ervaring heeft mij geleerd dat met dit antwoord de mensen vaak niet goed weten wat ze verder moeten zeggen. maar zo geef ik de mensen geen vertekend beeld van hoe ik mij op dat moment voel, wat anders voor onbegrip kan zorgen en zo weer misverstanden creëren.

Het is juist omdat onze toestand zo vaak veranderd dat ik verkies om duidelijkheid te geven en het Nu-moment aangeef. Want vandaag kan het goed gaan en zie je mij winkelen, maar als de dag erna een vriendin vraagt om iets te gaan doen en ze mij gezien heeft de dag ervoor verwacht zij niet om een neen te krijgen, nietwaar?
Dit is misschien een hele eenvoudige gewoonte, maar ik heb deze al vaak verteld tegen lotgenoten en zij hebben daar positieve ervaringen mee.Ik hoop dat als jullie deze gewoonte veranderen en er positieve ervaringen mee hebben ze mij eens laten weten.

Over het Nu-moment ga ik een apart thema maken want dit is echt een belangrijk moment om jullie mee te geven.

Tot de volgende

Linda

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s