Een dag uit mijn leven met fibromyalgie, Levensstijl, Ontspanning

Een dag uit mijn leven met fibromyalgie: dag 1

Bij het nadenken over hoe ik mijn blog verder zou kunnen schrijven, dacht ik ‘misschien kan ik eens gewoon een dag uit mijn leven schrijven’. Tenslotte noemt mijn blog niets voor niets’ fibromyalgie dagboek’. Steeds weer opnieuw is een dag in het leven van mensen met een chronische aandoening heel verschillend. Vandaag start ik met dag 1 en nadien zal ieder nieuw blogbericht dat over een dag uit mijn leven gaat terug te vinden zijn bij categorieën.

Het is zondag en mijn klok geeft aan dat het 5u30 is en ik besef dat het nog veel te vroeg is om op te staan. Zoals gewoonlijk slapen mijn handen en voelt mijn lichaam stijf aan. Ik stretch me volledig uit en zoek een houding waarbij ik comfortabel lig en probeer terug te slapen. Dit lukt me meestal goed tot het volgende moment dat ik wakker word. Het is een zondag en ik weet dat in huis niemand zal opstaan op dit uur, dus probeer ik nog steeds om te blijven liggen. Slapen komt er niet meer bij kijken, het is rusten en wegdoezelen. Uiteindelijk is het 8 u geworden ( wat echt laat is voor mij) en ben ik opgestaan. De trap is altijd pijnlijk aan mijn voeten maar ik heb geen keuze he.

Vandaag komt de halfbroer van mijn dochters en moet ik dus nog wel het een en ander doen. Het lukt me vrij aardig om mijn huishoudelijk taken te doen. Rond de middag eten we een laat ontbijt en dan kan ik wat lezen, wat altijd betekent een bladzijde of 2 terug gaan want anders ben ik niet mee in het verhaal. Nadien help ik mijn dochter nog met het afwassen van haar bakmateriaal, ze is een taart aan het maken. Dan spelen ze op de wii en doen ze gezelschapsspelen. In de namiddag wou ik aan mijn blog werken, maar mijn laptop besliste daar anders over. Dus ben ik meer bezig met hem in orde te krijgen en ben ik te moe geworden om nog te schrijven.

Ik heb even een moment voor mijzelf nodig en installeer ik me in de tuin. Het is nog frisjes maar de zonnestralen doen zoveel deugd, hier kom ik tot rust. Het is ondertussen 17 u geworden en aangezien ik een Indisch gerecht wil maken, moet ik beginnen met de voorbereidingen. Koken is mijn grote passie en ik zoek regelmatig nieuwe gerechten op. Sinds wij vegetariërs zijn en mijn jongste dochter veganist, kook ik geen vlees- en visgerechten meer. Het gerecht dat ik maak: roast sweet patato dahl, kan je terugvinden op één van mijn favoriete sites Bosh!

Misschien niet te geloven dat ik hier 2 u heb aan gewerkt, zelfs met fibromyalgie kan je dit. Het is op dat moment mijn wilskracht die de drijfveer is om zo lang in de keuken te kunnen staan. Ik heb er mij psychisch ook op voorbereid dat ik energie nodig heb om dit gerecht te kunnen maken. Die dag heb ik geen grootste dingen gedaan , maar wel heel belangrijk dat ik tot rust ben gekomen voor ik eraan begon. Lukt mij dit dan  altijd? Neen zeker niet want fibro steekt er wel eens een stokje voor. Ik heb er altijd wel wat angst voor, vooral wat als het mij niet lukt? Ik denk dat op deze momenten mijn zelfvertrouwen dan helpt om in dit geval zo lang in de keuken te kunnen staan.

Boedapest

Maar nu wil ik jullie (trots) mijn gerecht laten zien dat we met veel smaak hebben opgegeten. De afwas was teveel van het goede en eerlijk, afwas gaat niet lopen. Die heb ik de volgende dag rustig gedaan wanneer ik terug wat energie had. Mijn dag zat erop en ik kon moe, maar tevreden gaan slapen.

Als jullie een vraag hebben over het koken 🙂 , of een andere vraag mag je die altijd via de blog stellen of via mijn email contact

Tot later

Linda

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s