Boeken, Ontspanning

Ontspanning nemen met fibromyalgie nog steeds mogelijk

boeken

We zijn nog geen week verder en hier alweer een nieuwe blogpost. Goed bezig Linda 🙂

Ontspanning, het is zo belangrijk in het leven en niet alleen voor mensen met een chronische aandoening. Ik veronderstel dat de lezers met fibromyalgie en CVS moeilijkheden hebben met lezen. Ik vergeet echt zoveel van wat ik lees, soms grappig zoals je kon lezen in een eerder geschreven blogpost: Is er een verband tussen brain fog en fibromyalgie

Hoe slaag ik er dan toch in om te blijven lezen? Ik geef het jullie even mee. Ik weet, dat toen ik nog in Antwerpen woonde, al vrij jong naar de bibliotheek ging. Eenmaal ik wat centjes gespaard had, toen kocht ik trots mijn eerste boek. De boekenbeurs was voor mij een feest. Nu zoveel jaren later is lezen voor mij nog steeds een moment van rust en ontspanning. Ik heb dan ook nog eens de gewoonte om een aantal boeken op mijn eenvoudig tafeltje (een gewone houten kist) te leggen die ik dan door elkaar lees.

leestafel

Ik veronderstel dat ik het voor mijn geheugen nog moeilijker maakt, maar een bladwijzer is een handig hulpmiddeltje. De thema’s zijn soms ook zo verschillend en dan lees ik het boek waar ik op dat moment zin in heb. De boeken die ik nu aan het lezen ben wil ik kort even toelichten, kwestie dat jullie misschien mijn interesse in het lezen wat leren kennen. Het zijn cadeaus van de feestdagen dus zal ik weer plaats moeten maken in mijn boekenrekken.

  • Obama, president van hoop en vernieuwing, ik ben altijd een grote fan geweest van hem en nog steeds. De eerste zwarte president die woonde in Het Witte huis, gebouwd door zwarte slaven. Dat heeft voor mij zo’n moment van nadenken gegeven en mijn interesse voor Obama is ontstaan.
  • Thewisdomofsundays van Oprah Winfrey. Boeiend boek met inspirerende teksten van mensen die zij geïnterviewd heeft in de loop der jaren.
  • Nelson Mandela By Himself, een boekje met allemaal quotes van Mandela zelf. Niet zo eenvoudig om te lezen, maar met de hulp van mijn dochters en Google lukt het wel.
  • Ik droomde van Afrika, een biografie van een sterke vrouw van schoonheid en dramatiek, pijn en vreugde.
  • De dierencrisis door Michel Vandenbossche, voor deze man heb ik zoveel bewondering wat hij al voor de dieren heeft gedaan. Mijn oudste dochter en ikzelf zijn vegetariër en mijn jongste is veganist. Zo ben ik dan ook beginnen interesse te krijgen in de organisatie Gaia en is dit boek het eerste dat ik van Michel ga lezen.
  • Zo zie je maar dat ik nog steeds leuke momenten heb die ik koester. Op slechte dagen kijk ik terug naar mijn foto’s en dat geeft me moed om het leven positief te blijven zien.
  • Ik vond het fijn om dit te kunnen delen met jullie, nog een fijn weekend en tot weldra.
  • Warme groet Linda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s