Algemeen, Levensstijl, Voeding

Gezonde inkopen doen bij Albert Hein!

Deze week was er me wel ééntje! Er kwam veel stress bij kijken met een, te verwachten reactie van mijn lichaam. Ik denk dat iedere spier pijn doet. Deze ervaring leert mij nogmaals dat stress voor mij een sterke “trigger” is voor mijn pijn, zeker weten. Nu genoeg over de pijn en stress dat volgt in een andere blogpost. 

Ik ben tijdens een voormiddag naar mijn favoriete winkel geweest: Albert Hein. Sinds een aantal maanden hebben we twee winkels (dichtbij), één aan zee te Bredene en de andere is gelegen te Brugge. Nu het is toch 20 min rijden en ik neem ook mijn tijd om daar te winkelen. Ze hebben een groot gamma aan ‘gezonde voeding’. Glutenvrij, suikervrij en verder allerlei alternatieve producten die echt wel in onze dagelijks voeding aanwezig mogen zijn.

Gezonde voeding is voor mensen met fibromyalgie, en de gezonde mens, echt wel een ‘must’. Deze informatie kan je natuurlijk ook terugvinden op verschillende websites en boeken.

In een eerdere blog Are you a sweeth tooth heb ik jullie geschreven over mijn poging om suiker te laten in mijn voeding. Hierover schrijf ik binnenkort een nieuwe post met wat meer informatie over mijn (voorlopige) resultaat en mijn bevindingen. In deze blog laat ik jullie een aantal producten zien die ik deze week heb aangeschaft, in de Albert Hein.

Gezonde tussendoortjes

Crackers: volkoren (85 kcal) of meer zaden (90 kcal). Ik eet ze droog.

Crackers

Knäckebröd: volkoren (60 kcal) of sesam (65 kcal). Soms eet ik ze als middagmaaltijd met wat boter, met wat fruit en yoghurt.

Knäckebröd

Knäckebröd: vezelrijk (33 kcal) of met sesamzaadjes (57 kcal). Deze maak ik met kaas en rauwkost. Als het een middagmaal is eet ik er wel 3 of 4.

Knäckebröd 2

Glutenvrij maiscrackers: dit product is echt een tussendoortje, het calorieaantal is niet duidelijk. Voor mensen met gluten, lactose of tarwe-intolerantie is dit wel ideaal als tussendoortje.

Glutenvrij maiscrackers

Gedroogde cranberry’s: rijk aan vezels en ideaal als vetarm tussendoortje. Ik gebruik ze meestal gemengd met een slaatje, dit vind ik super lekker!

Cranberry's gedroogd

Havervlokken bio: bevat 123 kcal per 50gr. Als ontbijt kook ik de vlokken 5 tot 10 min in melk. Je kan er cranberry’s of noten bij doen. Havermoutkoekjes zijn ook lekker, op mytaste.be vind je een aantal recepten zonder suiker.

Havervlokken Bio

Lijnzaadolie: 100% pure lijnzaadolie, op mens-en-gezondheid meer uitleg over de voedingswaarde.

100% pure lijnzaadolie

Quinoa: gmo-vrij, glutenvrij, 100 %bio, laag vetgehalte, geen verzadigde vetten, geen transvetten, geen cholesterol, bron van voedingsvezels, natriumarm, bron van eiwitten, goede bron van ijzer. Quinoa werd duizenden jaren geleden al verbouwd door de Inca’s en word als heilig voedsel beschouwd. Het bevat meer mineralen dan welke graansoort ook.

Quinoa

Ik hoop dat er producten zijn die jullie wel eens uit kunnen proberen. Ze zijn allemaal belangrijk in onze dagelijks voeding, veel vezels, eiwitten en mineralen. Je zal ook merken dat er nog steeds suikers, zouten en andere voedingsstoffen zitten die we niet extra nodig hebben. Maar dat is onvermijdelijk.

Na veel te lang winkelen kreeg ik nog een leuke attentie aan de kassa, namelijk enkele ‘moestuintjes in het klein”, een leuke afsluiter voor mijn voormiddag.

Mini moestuin

Ik ben benieuwd wat jullie vooral eten als snack, tussendoortje ? Wat vinden jullie van voeding en fibromyalgie, heeft onze voeding een impact op onze klachten?

Een gedachte over “Gezonde inkopen doen bij Albert Hein!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s