Algemeen, Levensstijl, Ontspanning

Dreamgirls in Antwerp

Spannend, een avondje uit met mijn jongste dochter. Vorig jaar heb ik van haar tickets gekregen voor de musical Dreamgirls te Antwerpen. Vrijdagavond was het zover, eerst nog iets gaan eten in Antwerpen, niet ver van de stadsschouwburg, waar de musical plaats vond. Onze keuze was gevallen op The Bistro, een toffe plaats waar ze ook vegetarisch op de kaart hadden staan. Dit had ik nog niet verteld, maar mijn dochter eet enkel vegetarisch, ikzelf meestal ook, dus hier konden we nog snel iets eten. Het eten was super lekker en heb nog nooit zo’n lekker vegetarisch slaatje gegeten, als het slaatje dat ik daar verorberd had. Ik heb geprobeerd om de variatie aan verschillende groenten te tellen en ik kon er minstens 15 opnoemen.

Dan zijn we in de bijtende kou snel naar de stadsschouwburg gegaan, amper 5 minuten wandelen. Ik was echt benieuwd, want ik had de film The Dreamgirls al gezien, een musical is nog heel wat anders. Als je me vraagt hoe ik de show zou beschrijven in één woord: “geweldig”. Onze vlaamse Sandrine, zangeres bekend uit de tweede editie van Idool, speelt hier de hoofdrol ‘Deena Jones’ in België. De show heeft veel succes in Nederland en het grootste deel van de cast zijn dus ook Nederlanders. Een aanrader voor wie van de jaren zestig muziek houdt.

Fibromyalgie hoeft niet enkel pijn, vermoeidheid en alle klachten die erbij komen, te zijn. Mijn ervaring is dat een moment zoals deze musical mij de kracht geeft om de mooie dingen van het leven nog te kunnen zien. Voor iedereen zijn zo’n momenten anders. De adrenaline die je voelt tijdens het beleven van de show, die doet mijn fibromyalgie dan even vergeten. Natuurlijk betaal ik nu wel de prijs van de lange autorit, het stilzitten in een ongemakkelijke zetel en laat gaan slapen. Maar, eerlijk? Dat heb ik er voor over. Ik heb een rustweekend gepland en ik heb nu extra aandacht om mijn lichaam goed te verzorgen. Bedankt lieve Sara.

Hoe vullen jullie je vrije tijd in. Wat is jullie mening over “bewust een keer over je grenzen gaan”?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s