Gedachten, Levensstijl

Waarom dankbaarheid zo belangrijk is

Jarenlang ben ik altijd dankbaar geweest voor de mooie, soms kleine momenten in mijn leven. Ik ben ervan overtuigd dat dankbaar zijn in je leven je de kracht geeft om door te gaan, ook als er soms moeilijke periodes zijn in je leven. Hoe dankbaarder dat je bent hoe meer je terugkrijgt in het leven.

Dan komt het erop aan om te focussen op wat je wel hebt en niet je aandacht focussen op wat je niet hebt.Want dan gaat je positieve energie omgezet worden in negatieve. Iedereen heeft van die moeilijke dagen, toch zijn er altijd dingen waar voor je dankbaar kunt zijn.

Jaren geleden besefte ik dat ik niet meer dankbaar was voor alle kleine dingen die rondom mij aanwezig waren, mijn gezonde kinderen, nog steeds de kracht had om door te zetten, vriendschap van je familie en ga zo maar door.

Ik hoef je niet te vertellen dat het alleen maar verder bergaf met me ging. Tot ik de stap heb genomen om iets met mijn leven aan te vangen ondanks mijn fibromyalgie en andere gezondheidsklachten. De woorden van de dokter “u zal nooit meer dezelfde persoon zijn die u was voordien”, spookten in mijn hoofd. Als ik wakker werd dacht ik aan de dingen die ik nog wel kon en had en waarvoor ik wel dankbaar kon voor zijn. Ik heb je al verteld dat ik toen gestart ben met therapie te volgen, jaren lang en iedere dag opnieuw.

Vandaag kan ik heel tevreden zeggen dat ik ieder dag dankbaar ben en s’avonds als ik ga slapen overloop ik mijn dag en noem de dingen waar voor ik dankbaar ben. Een aantal voorbeelden die ik mij nu kan herinneren.

  • Dat ik een betere dag heb gehad en heb kunnen genieten van de vriendschap en liefde die ik van mijn kinderen heb gekregen.
  • Dat ik een wandeling langs het strand heb kunnen maken en de warmte van de zon op mijn aangezicht heb gevoeld.
  • Dat ik een nieuw vegetarisch gerecht heb kunnen maken “het was nog lekker ook”.
  • Dat als ik pijn had een kersenpit kussen op mijn pijnlijk lichaamsdeel heb kunnen leggen en de pijn zo verzacht werd.
  • Dat mijn zus voor mij een elektrisch bed heeft gekocht, dat was voor mij de bevestiging dat zij voor mijn comfort zorgde om het rusten of slapen wat draaglijker te maken.
  • Dat ik ondanks zware vermoeidheid toch heb kunnen schrijven op mijn blog.

Mijn boodschap is denk er eens over na, het zal jou ook wel lukken om dankbaarheid te zien wanneer je de dag overloopt. Het heeft niets met een geloof te maken , het gaat erom dat je gaat beseffen dat je zoveel in de plaats krijgt wanneer je dankbaar bent.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s