Levensstijl

Everybody thinks of changing humanity and nobody thinks of changing himself !

Het nieuwe jaar, 2015! Zou dit het jaar zijn dat er een behandeling komt voor fibromyalgie? Moeilijke vraag denk ik, omdat de wetenschappers nog steeds de oorzaak niet weten. En aangezien het een syndroom is (dus een verzameling van klachten), heb ik mijn twijfels. Het moeilijke aan ieder syndroom is dat de klachten zo complex zijn en dat is nu juist hetgeen het zo moeilijk maakt. Waar moeten ze de oorzaak gaan zoeken?

Vaak lees ik hoeveel mensen proberen op zoek te gaan naar “de juiste” behandeling, maar dit vraagt in de eerste plaats veel geld en niet te vergeten energie!! Hoe groter je verwachtingen hoe groter de teleurstelling. Ikzelf heb ook jaren gezocht en na een tijd dacht ik : al die mensen zeggen dat ze de juiste behandeling hebben. Soms was mijn enthousiasme zo groot , maar al snel ondervond ik dat DE behandeling niet bestaat. Moest iemand DE behandeling hebben zouden wij allen die dan niet aanvaarden?Wat ik wel geleerd heb is het volgende: “luisteren naar wat je hersenen zeggen”.
Het komt er op neer dat je voor jezelf moet uit maken wat jou kan helpen. Het is zeker niet slecht om informatie op te zoeken en dan kan je stap per stap uit proberen wat er voor jou kan helpen. Daarom is het belangrijk om niet verschillende dingen op het zelfde moment te proberen, want dan krijg je er geen zicht op.
Het lichaam moeten we als een holistisch geheel zien, geest en lichaam kan je niet apart gaan behandelen. Daarom mijn quote van de dag “luisteren naar wat je hersenen zeggen”.

Nu de drukte van de feestdagen voorbij zijn, hoop ik verder te kunnen werken aan mijn thema’s, ervaringen die ik wil delen, die geen geld kosten en die je kan lezen wanneer het voor jou uitkomt, jij bepaalt je eigen dagritme.

Een nieuw jaar, met zeker een jaar van hoop , dat is wat je nooit mag verliezen, achter iedere wolk, schijnt de zon.

Tot de volgende

Linda

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s