Algemeen

Heb het moment lief en de energie van dat moment zal zich uitspreiden tot ver buiten alle grenzen

Is het jullie al ook eens overkomen dat je dag totaal anders verloopt dan gepland?
Vandaag was het zo’n eentje bij mij in de voormiddag, wat huishoudelijk taken en dan rond 12 u vertrekken naar mijn vrijwilligerswerk. Ik werk op een palliatieve zorgeenheid en in een dagcentrum, vandaag moest ik naar de eenheid, daar zijn 9 kamers. Rond 11 u kreeg ik telefoon, dat het rustig was, ik kon dus thuis blijven.Door de drukte van de kerstdagen dacht ik , dan kan ik alles wat er nog te doen valt rustig voorbereiden. Want ik had al een planning gemaakt anders sla je tilt als je weer een overweldigende vermoeidheid over je krijgt en je tot niets meer in staat bent.

Nu had ik extra tijd om te lezen over de dingen des levens en wat mij nu vooral bezig houdt is “het nu moment”.Even kort wat mij boeit, er is alleen het “nu moment”, wat gisteren was is voorbij en kunnen we niet ongedaan maken, wat morgen moet gebeuren weten we voor een deel, maar toch heeft niemand de kracht of wijsheid om zelf je toekomst te bepalen.

Dus kom ik terug op mijn “nu moment”, redelijk wat pijn in mijn benen, gisteren teveel gestapt, maar nu dus extra tijd om te lezen(en heb ik mijn benen niet voor nodig) , weliswaar rustig aan en soms een bladzijde opnieuw lezen, want concentratie is een probleempje dat jullie wel bekend in de oren zal klinken, nietwaar?

Wat ik graag doe en kan van genieten is een verwenkoffie gaan drinken, omdat wij onszelf mogen verwennen ….een fijne bistro met prachtig interieur een streling voor het oog!

Tot de volgende

Linda

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s